Många tror att det finns stora bakteriehärdar i badrum, vilket inte stämmer, enligt Expressen som listar 12 platser som är större bakteriehärdar än badrum; i kylen, i isen vi får i drinkarna, tangentbordet som vi använder på jobbet. Mobilen är en riktigt stor bakteriehärd för att inte nämna de menyer som vi använder på restaurangerna. Där har man funnit 100 gånger fler bakterier än på en offentlig toalett. Menyerna du får i handen så snart du har satt dig i en restaurang rengörs så gott som aldrig, vilket man däremot gör med offentliga toaletter.
Heltäckningsmattor kan vara riktigt snuskiga. Där kan man finna 4.000 gånger mer smuts än på en toalett. Tygkassar som återanvänds kan vara riktiga snuskiga om man inte tvättar dem regelbundet. På samma sätt är det med fjärrkontrollen, tandborsten, pengarna vi handlar för och handväskan som man släpar runt i alla möjliga miljöer. I handväskan har vi dessutom den stora bakterieboven mobilen.
Vilket material ska du välja i badrum?
Funderar du på att renovera om i ditt badrum? När det kommer till materialval finns det lite olika aspekter som vi här går igenom. För många handlar det till en del om vad man kan tänka sig kosta på i renoveringen av badrummet. Det är ju klart att det är viktigt, men inte alltid viktigast. Ibland får man tänka på vad som är hållbart, vad som hjälper till att höja värdet på ditt hus – och vad som är lätt att hålla rent. Här listar vi några material som är bakterieavvisande, såsom:
- Våtrumssilikon – är svamp och bakterieavvisande och fri från syra och lämpar sig väl mellan kakel- och klinkerplattor.
- Linoleum är självreparerande, bakterieavvisande, hållbart, stötdämpande. Dock är den inte särskilt hållbar mot väta eller fukt
- Kakel, klinker och sten är mycket bakterieavvisande och håller bäst mot väta och fukt.
- Trä är mer bakterieavvisande än plast, men är inte riktigt lika bestående mot väta som plast, som håller mot väta och fukt.
Googla dig fram till bästa plattsättaren
Om du funderar på vilket företag du bör anlita för en badrumsrenovering kan du alltid googla plattsättare Stockholm, om du alltså bor där. Annars skriver du in orten där du bor i sökfältet på Google. Då bör du få flera förslag på hantverkare som arbetar som plattsättare i Stockholm eller på din ort. Ta sedan kontakt med någon av dem och be om offert och referenser. Offerten för att få ett hum om vilken prisbild de kan tänkas ta för sitt arbete, referenserna för att få en uppfattning om hur de arbetar; är de nogranna, trevliga, pålitiliga? Känner du dig osäker kan du alltid kolla med Skatteverket om de betalar sina skatter, coh med Kronofogden om de har skulder eller befinner sig på konkursens brant. Hittar du ett företag som ger dig garantier både på sitt arbete och de material som de arbetar, är de förmodligen ett företag som är nogrann med sitt materialval och sitt arbete.
Andra inlägg
- OVK-besiktning i Karlstad – en nödvändighet för hälsa och säkerhet
- Allt du behöver veta om uthyrning av ångpanna
- Stamspolning i Stockholm löser avloppsproblem
- Bergvärme i Stockholm – för en hållbar framtid
- Välja rätt värmepump i Södertälje: En guide
- Mögelsanering är viktigt om du bor i Stockholm
- Installera ventilation efter användningsområde i Västerås
- Håll ditt hem torrt och skyddat med dränering i Västerås
- Rörmontering i Solna - säkerställer problemfritt vattenflöde
- Rörmokare på Lidingö - professionell hjälp med installationen